Sanser

May 5, 2017

La meg fortelle dere hvorfor jeg nøye planlegger hvilke øvelser vi gjør på de ulike treningsøktene!

For meg handler ikke trening om bare å løfte mest mulig eller løpe så langt man kan, derav navnet Funksjonell trening. Jeg er svært oppatt av at alle skal trene utifra sitt utgangspunkt og sette seg mål som er funksjonelle til dens egen hverdag. Jeg ønsker derfor ikke å f.eks pushe mødre som har gått gravid til å gjøre øvelser som kan ødelegge for de i senere år. 

 

Når man trener styrke og løper utendørs i ulendt terreng får man noe gratis,- nettopp en av mine favorittsanser! 

PROPRIOSEPTISK SANS❤

Her er en forklaring fra wikipedia: 

"Propriosepsjon er alle menneskers evne til å avgjøre sine egne kroppsdelers posisjon. Fenomenet kalles også dypsensibilitet, og er nødvendig for å kunne holde balansen. For å kunne gjøre dette benytter kroppen seg av en spesiell type reseptorer, kalt proprioseptorer. Disse registrerer leddenes stilling gjennom å registrere spenningen i muskler og sener. Dette gjøres ikke alltid bevisst. Reseptorene sender informasjonen til lillehjernen. Når vi lukker øynene og bevisst forsøker å avgjøre for eksempel vinkelen i kneleddet, sendes informasjonen fra proprioseptorene til den somatsensoriske cortex hvor informasjonen gjøres forståelig for oss."</hatul></span></hatul>Denne sansen er f.eks sterkere hos barn som til daglig leker i skogen eller i fjøra enn hos de som oppholder seg mest på asfalt eller i kjente omgivelser. 

Så sett pris på turene dine i friluft, og velg en ny sti neste gang du skal ut på tur☀️ 

GOD HELG ALLE SAMMEN! 

Camilla Emma

</span>

Please reload

Our Recent Posts

November 26, 2019

December 19, 2018

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

99446606

©2016 by Funksjonell Trening og Terapi. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now